מתכונים

המתכונים באדיבות שף הבית

מתכון לאמנון בתנור במרינדת עשבי תבלין ועגבניות טריות (מתכון למנה אחת)

מרכיבים:
אמנון גדול טרי נקי וללא ראש
3 עגבניות טריות חתוכות לרבעים

מרכיבים למרינדה:
חצי כוס בזיליקום קצוץ
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית נענע קצוצה
2 שיני שום כתושות
חצי כוס שמן זית
2 ענפי תימין
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה
משרים את הדג במרינדה כשעתיים לאחר מכן מעבירים לכלי אפייה
מסדרים מסביב הדג את רבעי העגבניות, בוזקים מעט מהמרינדה גם על העגבניות
ואופים למשך רבע שעה בתנור שחומם ל200 מעלות.

מתכון לכנפיים ברוטב צ'ילי טרי סויה וסילאן (20 יח')

מצרכים:
20 כנפיים חצויות
כוס קמח
שמן לטיגון עמוק

מצרכים לרוטב:
חצי כוס סויה
חצי כוס צ’ילי מתוק
3 כפות גדושות של סילאן
50 גרם שום כתוש
פלפל צ’ילי אדום טרי קצוץ
כף גרדת תפוז

אופן ההכנה:
מקמחים את הכנפיים בקמח ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבת הכנפיים

לרוטב:
במחבת עמוקה מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב
מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות
מעבירים לרוטב את הכנפיים המוכנות ולכלי הגשה
*מומלץ להוסיף שומשום קלוי

מתכון למרק מינסטרונה

מצרכים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
3 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 תפו”א קלופים וחתוכים לקוביות
1 כרישה קצוצה (החלק הלבן)
כוס קיטניה מבושלת (מה שאוהבים: שעועית, חומוס…)
2 עגבניות קצוצות כוס כרוב לבן קצוץ
4 ענפי תימין
350 גרם רסק עגבניות
כוס פסטה קצרה מבושלת אל דנטא
1 כף פפריקה מתוקה
כפית קימל
כפית מלח
כפית פלפל שחור
2 כפות סוכר
1/3 כוס שמן זית
100 גרם בזיליקום קצוץ
3 ליטר מרק עוף מוכן או מים

אופן הכנה:
מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל, כרישה וסלרי עד לריכוך והזהבת הבצל מוסיפים תימין, גזר, כרוב, תפו”א, רסק עגבניות,ועגבניות ומכסים לעשר דקות מוסיפים את המים , הקיטניות והתבלינים ומבשלים עד לריכוך מלא של הירקות מוסיפים את הבזיליקום והפסטה מבשלים 5 דקות נוספות ומוכן להגשה (ולהרגיש איטליה!!!)

מתכון לפוקאצ'ה

מצרכים:
קילו קמח לבן
25 גרם שמרים יבשים
כף סוכר
כ600 מ”ל מים
3 כפות שמן זית
כף ורבע מלח (30 גרם)
מעט מלח גס לבזיקה
מעט שומשום
חצי כפית אורגנו יבש
ועוד קצת שמן זית

אופן הכנה:
מחממים מראש תנור לחום גבוה של 220 מעלות
בקערת המיקסר המצוייד בוו לישה שמים את הקמח השמרים והסוכר
ותוך כדי לישה מוסיפים את המים עד לקבלת בצק דביק יחסית
מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים ללוש עוד 10 דקות
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת נפח הבצק
מעבירים את הבצק לתבנית אפייה המרופדת בנייר אפיה משומן ומשטחים עם הידיים את הבצק עד לשולי התבנית בצורה אחידה
מתפיחים שוב את הבצק לחצי שעה נוספת על המגש
יוצרים עם האצבעות שקעים בבצק בוזקים שמן זית אורגנו שומשום ומלח גס ואופים כ10-12 דקות

מתכון לקדרת פטריות ביין עם עדשים ואורז מלא

מצרכים:
1 כוס אורז מלא
1 כוס עדשים שחורות
2 בצלים פרוסים לרבעים
10 פטריות שמפיניון
5 פטריות פורטובלו
1 כרובית קטנה מחולקת לפרחים
3 גבעולי רוזמרין
3.5 כוסות מים
1.5 כוסות יין אדום
2 כפיות סוכר חום
1 כף מלח
כפית פלפל שחור
חצי כוס שמן זית
כפית גרגירי חרדל
כפית כמון
5 שיני שום
1 מקל קינמון

אופן הכנה:
בסיר מברזל יצוק שמים את השמן ומסדרים בפנים את הפטריות בצל ,פרחי הכרובית, השום
ואת כל התבלינים מניחים על האש (בבית) או על הגחלים בקומזיץ
מטגנים כ 10 דקות. מוסיפים את האורז, העדשים והיין ומבשלים כ15 דקות.
לאחר שצומצם מעט היין מוסיפים את יתר הנוזלים ומכסים כשעה

קינואה בטעם גזר

 המצרכים:
1/2 קילו קינואה (1 שקית)
3 גזרים בינוניים, קלופים ומגורדים גס בפומפיה
1 בצל יבש, בינוני קצוץ דק
3-4 כפות שמן זית
מים קרים עד כיסוי

אופן ההכנה:
יוצקים את השמן לסיר, מוסיפים את הגזר והבצל, מציתים את האש, להבה גדולה.
מערבבים, מכסים במכסה, מאדים 2 דקות.
פותחים ומערבבים עוד כ-2 דקות.
מוסיפים את הקינואה ישר מהשקית, מערבבים.
ממשיכים לערבב עד שהקינואה מתלהטת, אפשר לבדוק עם גב כף היד.
מוסיפים את המים הקרים וכשרותח מנמיכים את האש, מכסים במכסה ולא פותחים אותו 20 דקות.כעבור 20-25 דקות פותחים את המכסה ובודקים עם מזלג עד תחתית הסיר אם המים נספגו. ואז מכבים, מכסים במגבת מעל המכסה. אחרי 15 דקות פותחים ומאווררים במזלג.
כשמבשלים את הקינואה כמו שצריך הגרגרים הזעירים נהפכים לשקופים ומולידים זנב קטנטן, לבן. בישול יתר יהפוך אותו לעמילני ודביק.
המים צריכים להיות עד כיסוי בלבד, אותה נקודה מתעתעת שבה לא בטוחים אם המים צפים מעל הגרגרים או הגרגרים מעל המים.

אפשרויות להגשה:
אחת הטובות ביותר לסיר קינואה מוכן:
3 כפות שמן זית
4 כפות סויה קיקומן
מוסיפים את שמן הזית, מערבבים היטב. מוסיפים את הסויה. מערבבים היטב.
שימו לב, אין בכלל מלח בבישול הקינואה. הסויה תמליח אותה.
יש גם אפשרות להוסיף בצל ירוק קצוץ, או עגבניה ויוגורט ומלח גס מעל הכל.

דוחן מוצלח וטעים כל פעם

המצרכים:
*1 כוס דוחן,מושרה במים במשך 6 שעות
* 1 כוס מים
*כאן חשוב למדוד

לגוון:
הוסף 2\1 בצל טרי קצוץ לפני הבישול.
אפשר גם להוסיף עשבי תיבול יבשים טריים כגון בזיליקום, אורגנו, כורכום, אבקת קארי.
נסה גם 2\1 כוס של קוביות בטטה קטנות או ירקות אחרים.

שיטת הבישול:
מסננים את הדוחן בתוך מסננת ושמים בסיר. מוסיפים כוס אחת של מים,מביאים לרתיחה. ברגע שזה מתחיל לרתוח, שמים את המכסה ומורידים את החום לחום נמוך מאוד. ממשיכים לבשל במשך 10 דקות ואז מכבים את האש.
מורידים את המכסה ובעזרת המזלג,מערבבים את הדוחן, שוברים את הגושים ומכניסים אוויר לתוך הדוחן. אפשר להוסיף מלח בשלב זה,לאחר מכן סוגרים את המכסה שוב ומשאירים למשך 10 דקות.

וריאציות:
בזמן שבוחשים את הדוחן,אפשר להוסיף: כוס עלי תרד טריים, 4\1 כוס חתיכות קטנות של עגבניות מיובשות ובצל ירוק קצוץ. בזיליקום טרי קצוץ או עשבי תיבול אחרים. עגבניות שרי, שלמים או חציים.
מגישים עם סלט טרי,אפשר להוסיף עדשים מבושלים,או ירקות מאודים\מבושלים,כולל עלי מנגולד מבושלים.
הדוחן יכול להיות במקרר במשך 3 ימים. ניתן לחמם אותו בסיר עם קצת מים או להשתמש בו כבסיס לסלטים קרים כגון טבולה.

מעדן טפיוקה

מצרכים:
רבע כוס גרגרי טפיוקה שטופים היטב במסננת
כוס וחצי מים
רבע עד חצי כוס סוכר דמררה – מאד תלוי בכמה מתוק אתם אוהבים
קמצוץ מלח
חצי כוס חלב קוקוס

אופן ההכנה:
מחממים את כל החומרים חוץ מהחלב קוקוס עד לרתיחה
מנמיכים ומבשלים כ-15 דקות תוך בחישה מתמדת
עד שהופך סמיך והטפיוקה שקופה
מסירים מהאש, מוסיפים את החלב קוקוס ומקררים
מכניסים למקרר עד להגשה

מוסיפים:
כמה ליצ’י חתוכים או פרי אחר שאוהבים.
ומערבבים לפני ההגשה.
מעבירים לכלי הגשה מקשטים בקוביות מנגו ועלי נענע.

פילה דג טרי על המנגל בסגנון דייגים

מצרכים:
200 גרם דג טרי מאוד
שן שום קלופה ופרוסה
ענף תימין
כף בזיליקום טרי קצוץ
שמן זית מעולה
מלח
פלפל
מעט חומץ בלסמי
ניתן להשתמש במחבת סטייקים כבדה

אופן ההכנה:
מעל נתח הדג בוזקים מלח, פלפל ופרוסות שום, במחבת שחוממה מראש או על רשת הגריל צולים את נתח הדג כדקה וחצי מכל צד, מעבירים לצלחת הגשה ומתבלים בשמן זית, בזיליקום, תימין ומעט חומץ בלסמי.